Asuntosijoittamisen nyrkkisääntö on tämä: Älä koskaan rakastu asuntoon, rakastu diiliin. Yksi yleisimmistä aloittelijan virheistä on se, että lähdetään ostamaan sijoitusmielessä kivointa asuntoa. Asuntosijoittamisen päämäärä on se, että tehdään rahaa. Kyse on sijoitustoiminnasta. Asuntoa ei osteta koskaan siksi, että se on kivan näköinen sisältä tai hienossa talossa. Numeroiden on oltava kohdallaan.

Tunneside asuntoon itsessään on haitallinen kaikin tavoin. Asunto ei rakasta sinua takaisin, joten älä sinäkään rakasta asuntoa. On hyvä ajatella sijoittamista niin, että tavoitellaan nimenomaan haluttua kassavirtaa ja mahdollista arvonnousua. Se, että sijoituskohteeksi valitaan nimenomaan asunto, on sinänsä sattumaa. Ikään kuin asenne ons e, että jos samanlaista toimintaa voisi tehdä kaivinkoneilla, se tehtäisiin vaikka sitten kaivinkoneilla. Kohteella ei ole sinänsä merkitystä.

Asunto itsessään ei koskaan ole järkevä syy ostaa sijoitusta. Tuottoa osoittavat numerot ovat. Sijoituspäätökset kannattaakin aina tehdä pää kylmänä päivänvalossa eikä innostuksen kuohunnassa.

www.sijoitaasuntoon.fi

www.vuokrataanasunto.fi  Leave a Reply.