Puhuaksemme totta, on olemassa eräitä asioita, joita olisimme toivoneet joidenkin kertoneet meille ennen kuin teimme ensimmäiset asuntodiilimme. Kuinka paljon päänsärkyä se olisikaan säästänyt myöhemmin. Ja rahaa. Ja AIKAA. Olisimme varmasti päässeet pidemmälle ja nopeammin, kun muutama juttu olisi ollut selvillä.
Vuodesta toiseen kuulemme aloittelevien asuntosijoittajien sanovan jotakin seuraavan kaltaista: "Hemmetti, minä haluan nyt tehdä sen diilin! Vaikka kyse olisi vain siitä, että näytän itselleni että pystyn siihen. On ihan OK jos saadaan nollatuloskin aikaan, kunhan ei tehdä tappiota. On kuitenkin sulka hatussa, että diili on tehty!"

Ei. Sorry, väärä vastaus.

Muistamme hyvin, millaista oli olla vihreä ja nuori asuntosijoittaja, kun ei oltu koskaan ostettu asunnon asuntoa vielä sijoitusmielessä. Niin innokas, niin nälkäinen päästäkseen näyttämään kyntensä. Nälkä on hienoa. Sitä kannattaa ruokkia. Siitä saa motivaatiota toimintaan. Mutta se saattaa myös täydellisesti sumentaa arviointikyvyn.
Tehdäänpä eräs asia selväksi: Tässä bisneksessä ei olla sen takia, että tehdään diilejä, vaan koska tehdään rahaa.

Älä koskaan anna nälkäsi hämmentää sinua tekemään keskivertoa (tai huonoa) diiliä ihan vain kokemuksen vuoksi. Olemme vuosien mittaan keskustelleet monien, monien aloittavien asuntosijoittajien kanssa, ja usko tai älä, tämä ilmiö nousee aina esiin. Luota meihin, tämä virhe kopsahtaa aina takapotkulla takaisin omaan nilkkaan. Älä koskaan anna nälkäsi sumentaa arviokykyäsi. Usko pois, haluat ennen kaikkea mehukkaita voittoja alusta lähtien, ja se tarkoittaa sitä että tehdään rahaa, eikä vain sitä että kokemuksen vuoksi tehdään diili.

Tee kovasti töitä saadaksesi ensimmäisestä diilistäsi loistavan. Kun saat sen, se tuntuu mahtavalta, se on valtava harppaus. Pidä se tunne sydämessäsi ja se kuva mielessäsi. Pidä rehellisyys ensimmäisenä ohjenuoranasi ja heti seuraavana se, että teet rahaa. Opettele markkinan fundamentit, Asuntosijoittamisen Periaatteet, kuinka vältät suurimmat sudenkuopat, laske numerot laskimella - kaikki ensimmäisestä diilistä alkaen. Sieltä alkaa ammattimaisuus.

Ei ole mitään syytä tyytyä keskinkertaisuuksiin, jos aiot tehdä asuntosijoittamisesta merkittävän tukijalan talouteesi.

www.sijoitaasuntoon.fi

www.vuokrataanasunto.fi  

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.